“Vennehof”

Gedachteniskapel Vennehof is ontstaan als monument voor de gevallen burgerslachtoffers in de tweede wereld oorlog. Het is dan ook vanzelfsprekend dat “Vennehof” een centrale rol heeft in de jaarlijkse 4 mei viering in Rosmalen.

 

Samen met leerkrachten en leerlingen Rodenborch-college, school voor voortgezet onderwijs in Rosmalen, wordt de 4 mei viering georganiseerd. Na een viering in de Lambertuskerk en het landelijk herdenkingsmoment bij de oorlogsmonument in de Schoolstraat wordt in processie naar het Vennehof gelopen. De tocht, voorgegaan door het gilde sint Cathrien, komt onder klokgelui aan bij het monument waar tijdens een minuut stilte de Rosmalense slachtoffers worden herdacht.

 

De herdenking wordt opgeluisterd door muziek van muziek vereniging sint Cecilia. Daarnaast worden er diverse kransen gelegd door de stichting, de gemeente en de wijkraad. De stichting gedachteniskapel Rosmalen vindt het erg belangrijk om deze 4 mei viering samen met de inwoners, vrijwilligers, scholen en verenigingen vorm te geven.