“Vennehof”

Op initiatief van Stichting Gedachteniskapel Rosmalen wordt jaarlijks op de Driesprong door vrijwilligers twee dagen gewerkt om de Rosmalense Kerststal op te bouwen. Daarnaast zijn er nog zo'n veertig vrijwilligers drie weken actief om als wachter de bezoekers welkom te heten.

 

Op de eerste dag wordt onder leiding van een bouwmeester de stal opgebouwd. De dag daarna wordt de stal ingericht. De beroemde knikengel wordt op zijn plaats gezet en de muziek aangesloten. Natuurlijk worden ook de kerstfiguren geplaatst en aangekleed. Vijf van de zes kerstfiguren zijn door een beeldenaar gemaakt met als voorbeeld bekende Rosmalense mensen uit het nabije verleden.

In de kerstperiode is de stal dagelijks geopend en komen vele kinderen, ouders, opa’s en oma’s samen kijken naar de levende schapen, de beelden in de kerststal met als hoogtepunt de knikengel. Naast de dagelijkse opening worden er regelmatig kerstactiviteiten verzorgd bij de stal. Zo zijn er een gedachtenis concerten, optredens van (kinder)koren en neemt de stal, samen met de Gedachtenisboom, een prominente plaats in bij de jaarlijkse KOM-kerstmarkt. Kent u onze kerststal nog niet? Dan nodigen wij u graag uit om eens te komen kijken dit jaar!

 

De kerststal heeft zelfs haar eigen facebook pagina met foto’s en wensen voor en door Rosmalen!